Beauty Routine@HOME

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 10:51

"Hoe zorg ik thuis voor een goeie gezichtsverzorging?"

Heyhey allemaal! Welkom op mijn eerste blog. In deze blog wil ik vooral de meiden/ dames inspireren over hoe je nu eigenlijk een goeie thuisverzorging aan je gelaat kan geven. Voor ik verder ga in deze blog wil ik jullie mezelf even kort voorstellen. Ik ben Fleur en word in augustus 21 jaar. Ik woon al bijna 21 jaar in Geluwe en heb hier ook mijn eigen zaak La Elegancia, een schoonheidssalon. In het jaar 2018 studeerde ik af als schoonheidsspecialiste, daarna volgde ik nog een paar extra cursussen en specialiseer mij constant verder in de laatste nieuwe trends.

Al van kleins af aan was ik eigenlijk al bezig met alles rond schoonheid zonder het echt door te hebben. Er zijn waarschijnlijk veel meisjes die zichzelf hierin zullen herkennen. Zoals je het vroeger super leuk vond eens de nageltjes van je mama te lakken of de eerste keer je stiekem de mascara van haar op jezelf uitprobeerde, je kamer ombouwde tot een echt massagesalon met je eigen leuke goedkope prijslijst aan de deur, maar geef toe dat als je op hotel bent het super leuk vindt om toch maar alle testertjes zoals bodycrèmes, lotions, shampoos, zeepjes in 1 keer open te maken en uit te testen!! Leuk toch éh!! 

Nu ik me ondertussen eens kort heb voorgesteld had ik jullie graag wat meer  laten inspireren wat nu de beste stappen zijn voor een goeie thuisverzorging van je huid. Veel mensen hebben last van puistjes, droge huid, Rode plekjes, vettige huid,… noem maar op. Wel, een goeie thuisverzorging speelt een belangrijke rol hierin. Daarom geef ik jullie mijn beautyroutine die ikzelf toepas thuis. En het werkt!!

Naast het feit we ons wel bewust zijn van ons maandelijks bezoek, moeder natuur ofcours of stress speelt ook een grote rol hierin! Ik bied natuurlijk heel wat verschillende gelaatsverzorgingen aan in het instituut, aangepast naar elk huidtype maar zonder een goeie naverzorging thuis wordt dit moeilijk de huid zo zuiver mogelijk te behouden. Een goeie thuisverzorging is dus een must!

“Maar hoe zorg ik er nu zelf voor dat mijn huid er stralend en gezond uitziet”? Wel, eerst en vooral begin ik mijn dag met het drinken van een glas water. Het schijnt super gezond te zijn. Door het drinken van een glas water elke ochtend zorg je ervoor dat schadelijke stoffen zich zo verwijderen uit je lichaam, het zorgt voor een goeie stofwisseling, en zorgt er dus ook voor je huid plus je haar er stralend kan gaan uitzien. Veel water drinken kan voorkomen je huid er droog en ruw uitziet. Start dus je dag gezond met het drinken van een glas water op je lege maag. Daarna reinig ik mijn gezicht met een goeie reinigingsmelk. Ikzelf heb namelijk een gevoelig/normaal huidtype en gebruik het merk van Gerard’s Cosmetic. Gerard’s Cosmetic is een Italiaans merk en heeft een groot uitgebreid aanbod naar gelaat en lichaamsproducten voor elk huidtype. Het zijn professionele producten en bieden 100% kwaliteit wat belangrijk is voor onze huid.

Vervolgens spoel ik de reinigingsmelk af met lauw water, en geef ik mijn huid eens een goeie scrubbeurt om zo alle dode huidcellen te verwijderen dit zorgt voor het vernieuwen van huidcellen. Zo zullen verstopte poriën terug kunnen ademen wat ook zorgt voor een betere opname van producten zoals je dagcrème met haar nuttige werkstoffen, ik gebruik hiervoor de Scrub Away. Mocht het zijn je een gevoelige huid hebt die snel reageert op producten en rap rood wordt zoals bijvoorbeeld couperose of heb je last van veel acné is het zeker niet aan te raden een scrub te gebruiken met een korrel. De oplossing hiervoor is een enzymatische peeling aanbrengen zoals een soort maskertje die je 10-20 min. laat inwerken om zo toch de huid eens goed te kunnen reinigen.

Let wel op bij peelings!! Sommigen raden aan eens een peeling te gebruiken voor je op vakantie vertrekt of voor je gaat zonnebaden om zo een mooi bruin kleurtje te krijgen. Dit doe je zeker niet!! Bij een peeling scrub je eigenlijk een klein laagje van je bovenste huid weg waardoor je minder beschermt bent tegen schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld UV-licht of zonlicht. Het is dus wel waar je sneller een kleurtje krijgt maar wat voor kleurtje hé? Ten eerste een tomaat ben je gegarandeerd en ten tweede zal je huid vlugger vervellen en dat willen we dus niet. Een goeie tip is om in het begin nog geen peeling te doen maar ik zou aanraden de peeling aan te brengen wanneer je al een mooi teint hebt en al regelmatig blootgesteld bent aan de zon, ondertussen heeft je huid zich aangepast en zo zelf een soort beschermingslaagje gecreëerd. Na het gebruik van een peeling zorg je dat je de huid beschermd met een goeie zonnecrème. Niet alleen na een peeling maar ook van zodra je blootgesteld word aan UV- licht. Ik draag namelijk elke dag een dagcrème met een zonnefactor in zoals de SoySoy crème ook van Gerard’s Cosmetic. Mocht je nog maar juist jouw perfecte dagcrème gevonden hebben maar weet je niet zeker er een zonnefactor inzit kan je kijken op de verpakking er ‘SPF8’ vermeld staat, dan ben je zeker je al een beetje meer beschermd bent tegen de zon en nog andere schadelijke stoffen. Ik draag super graag de SoySoy crème door de zachte textuur en de aanwezigheid van soja en rijst, het ruikt echt heerlijk en geeft een zuurstofbindend effect wat zorgt voor het verbeteren van de huid. Ideaal dus voor droge huidtypes en door de aanwezigheid van hyaluronzuur is het ook goed tegen fijne lijntjes.

Zo, dit is zeker en vast een goeie gelaatsverzorging voor thuis. Ik raad aan om de peeling en het maskertje 1 keer per week te doen, dit is genoeg want de huid heeft tijd nodig zich te herstellen. De reinigingsmelk, de tonic en de gezichtscrème mag je ’s ochtends en ’s avonds toepassen. Dit is geen enkel probleem want tijdens de dag neemt je huid heel wat stoffen op, denk maar aan jouw foundation en blush maar niet alleen deze twee factoren, vuile luchtdeeltjes en schadelijke stoffen van buitenaf spelen zeker hier in mee.

Ben je eventueel geïnteresseerd in één of meerdere producten van Gerard’s Cosmetic kan je een paar producten terug vinden op onze website bij Producten en ons zo via deze weg een berichtje sturen. De producten kan je verkrijgen in het instituut maar worden ook geleverd aan huis. Heb je last van hardnekkige acné, couperose, droge huid of wil je een anti-age liftend behandeling en gewoon eens helemaal relaxen en jezelf verwennen, dan heb ik voor jullie een heel leuke AANBIEDING!! Je krijgt namelijk een BON van €10 doordat je interesse toonde in mijn eerste blog. De bon krijg je om zo een specifieke gelaatsverzorging naar jouw huidtype te krijgen. Wat moet je nu precies doen? Wel, het enigste wat je hoeft te doen is een leuke reactie plaatsen onderaan mijn blog wat je er precies van vond  of eventueel van een behandeling die je reeds kreeg in het salon. Je neemt hiervan een schermfoto en stuurt deze door naar mij door via de knop ‘contact’ zo het formuliertje in te vullen met je naam en achternaam vermeld. Nadat wij deze ontvangen hebben sturen wij jouw per mail de bon door, deze kan je nog tot 30/11/20 op gebruiken in het salon voor jouw specifieke gelaatsverzorging.  

Deze actie is nog geldig tot 30 Juni 2020. Plaats dus vlug jouw reactie en geniet van €10 korting op de gelaatsverzorgingen.

BON VAN €10 !!!


Reactie plaatsen

Reacties

Julie RozΓ©
2 jaar geleden

zeer leuke blog ☺️

Laissa Verbrugge
2 jaar geleden

Super! De moeite waard om dit eens door te nemen 😍

Emma
2 jaar geleden

Zeker een aanrader ! ;)

Helena
2 jaar geleden

Super interessant!

Ackou Severine
2 jaar geleden

Ik wil produkten om er terug 20 uit te zien πŸ˜œπŸ˜‚
Kan je mij deze bezorgen zoals je beschreef in uw blog πŸ™

Ophelie Crombez
2 jaar geleden

Bedankt Fleur voor je interessante praktische uitleg over gelaatsverzorging! Ik zal zeker gebruik maken van je tips! πŸ₯°

Sharon Kerckhof
2 jaar geleden

Zeer interessant om te lezen, ik kijk al uit naar de volgende!!